Kripto HaberleriHaberlerSolana (SOL) Ağında İşlemlerin Çoğu Başarısız Olmaya Başladı: Sebebi Ne?

Solana (SOL) Ağında İşlemlerin Çoğu Başarısız Olmaya Başladı: Sebebi Ne?

Solana (SOL) ağındaki işlemlerin büyük çoğunluğunun başarısız olduğuna dair raporlar neyi ifade ediyor?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Solana (SOL) ağı şu anda tıkanıklık yaşıyor ve bu da kullanıcıların işlemlerinde potansiyel arızalara veya gecikmelere yol açıyor.

Sorunun temelinde QUIC uygulaması ve Agave doğrulayıcı istemcisinin Solana’da çok sayıda isteği işlerken sergilediği davranış yatıyor. Anza ekibi, mevcut ağ tıkanıklığını gidermek için bir yamayı test etmeye hazırlandığını söyledi.

Son zamanlarda, blok zinciri ağlarında “başarısız” işlemlerde bir artış oldu. Ancak, “başarısızlık” terimi bazı karışıklıklara neden oluyor gibi görünüyor. Solana gibi bir ağda başarısız bir işlem mutlaka olumsuz bir olay olmak zorunda değil. Aslında, ağın amaçlandığı gibi işlediğini gösterir. Başarısız bir işlem bir hata değil, kullanıcı koruması için tasarlanmış bir özellik olarak tanıtılıyor.

Diğer birçok blockchain’in ağının aksine, Solana işlemleri aşamalandırılmıyor. Bunun yerine, işlemler doğrudan sorumlulara gönderiliyor. Bu model daha verimli ve işlemin dahil edilip edilmeyeceği konusunda daha hızlı geri bildirim sağlıyor. Geliştiricilere göre bu, kullanıcılara, genellikle mempool olarak adlandırılan ve işlemlerin tutarsız süreler boyunca belirsizlik içinde kalabildiği bir aşamalandırma modelinden daha doğrudan geri bildirim sunuyor.

Bir işlem başarısız olduğunda, ağ bir işlemin koşullarını doğrulayarak tüketicileri ve kullanıcıları koruyor. Bu koşullar arasında “İşlem sahibi doğru bir imza verdi mi?”, “İşlem sahibi işlem için gerekli varlıklara sahip mi?” ve “Beklenen fiyattan bir token takası mevcut mu?” gibi kontroller yer alıyor. Başka bir deyişle, işlem başarısızlığı uygulama düzeyinde bir özellik. Protokolün mantığı veya yükü işleyememesi değil. Başarısız bir işlem yine de beklendiği gibi işleme alınıyor ve işlem ücreti ödeniyor.

İlgili Haber  Kısa Süre Sonra Gerçekleşecek Halving Sonrası Bitcoin (BTC) Fiyatı Nasıl Hareket Edecek? Yükseliş Mi Düşüş Mü? 5 Analist Açıkladı

2024 yılının başlarında, Solana blok zincirinde memecoin aktivitesinde önemli bir artış görüldü. Memecoinler, herkesin oluşturabileceği ve her gün binlercesinin üretildiği son derece değişken varlıklar olarak göze çarpıyor. Solana’daki çok sayıda merkeziyetsiz borsa (DEX) ile birlikte düşünüldüğünde, bu durum DEX’lerin benzer varlıklar için çılgınca farklı fiyatlara sahip olması için mükemmel bir ortam sunuyor.

Bu değişken ortamda, yatırımcılar risksiz bir kâr elde etmek için aynı anda birden fazla varlıkla işlem yapmaya çalışabiliyor. Solana’daki düşük ücretler, bazılarının bu fırsatları aramak için birçok işlem gerçekleştirmesini karlı hale getiriyor.

En son gösterge tablosuna göre, başarısız işlemlerin %80’inden fazlası, slippage miktarını aşma kodu olan 0x1771 hata kodundan kaynaklanıyor. Yani başarısız işlemlerin önemli bir kısmı son dönemdeki memecoin çılgınlığından ve bu memecoinlere uygun fiyattan sahip olmak isteyen cüzdanların slippage nedeniyle hata almasından dolayı kaynaklanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları