Kripto paralarda aylardır yaşanan düşüş, Solana (SOL) yatırımcılarını da olumsuz etkiliyor. Üstüne SOL ağında bitmek bilmeyen kesinti problemleri eklenince, Solana’ya olan güven büyük ölçüde sarsıldı. Kripto topluluğu artık Solana’ya önyargılı yaklaşsa da, on-chain verilerinden bazıları hala olumlu.
On-chain verilerine dair ilk olumlu haber, bir Solana stake havuzu olan SolBlaze’den geldi.
Solana Nakamoto Coefficient: 30 -> 31 🎉
The Nakamoto Coefficient is the minimum number of nodes (validators) that can halt consensus. Now, 31 validators have 33% of stake weight.
Stake $SOL with pools like BlazeStake (https://t.co/uPEJDOoRx1) to keep increasing that number 🚀
— SolBlaze.org | Stake with us! 🔥💃 (@solblaze_org) October 6, 2022
SolBlaze’in tweetine göre, Solana ağındaki Nakamoto katsayısı 31’e yükseldi. Nakamoto katsayısı, blockchain ağlarının merkeziyetsizliğini ölçen resmi olmayan bir veridir.
Stakerların Gelirleri Artıyor!
Solana ağındaki stakerların günlük gelirleri de düzenli olarak artmaya devam ediyor. Spot SOL yatırımcıları her ne kadar şikayetçi olsa da Solana, stakerları elinde tutmak için bir çok teşvik veriyor.
Solana’ya dair son on-chain metriği ise, sosyal verileri kullanarak analiz yapan Santiment’ten geldi.
Santiment’in paylaştığı grafiğe göre, son haftalarda Solana’nın yatırımcılar üzerindeki hissiyatı olumsuz bir düzeyde devam ediyor. SOL için olumsuz olan algıya rağmen, sosyal medya hacminde herhangi bir değişiklik yok. Bu durum, Solana ağında yaşanan kesintilerin yatırımcıları ne kadar etkilediğini net bir şekilde gösteriyor.
Solana ağı, sık sık devre dışı kalması nedeniyle kripto topluluğunun eleştiri odağında. Ağ, en son 1 Ekim 2022 tarihinde saatler süren bir kesinti yaşadı. Ancak Web3 girişimleri, Solana’yı tercih etmeye devam ediyor.
Yeni Web3 girişimlerinden Orbis, geçtiğimiz günlerde Web uygulamalarında SOL ağını kullanacağını açıkladı.