TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı tarafından yayınlanan “Dijital, Sanal ve Kripto Para Sistemleri” raporunun detayları ortaya çıktı.
Türkiye’de kripto paralara artan ilgi TBMM’nin de dikkatini çekti. Milliyet’in haberine göre, Araştırma Hizmetleri Başkanlığı bu ilgi nedeniyle “dijital, sana ve kripto para” sistemlerini incelemeye aldı ve bir rapor yayınladı.
Raporda, Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısına vurgu yapılarak altın ve fiat para sistemlerinden ayrıştığı noktalar açıklandı.
İnceleme raporunda Bitcoin’in bağımsız yapısı, “Bitcoin, bankaların, aracı kurumların, otoritelerin ve hükümetlerin denetim ve düzenlemelerinden, her türlü işlem masraflarından ve kısıtlamalarından uzaktır.” ifadeleri ile anlatıldı.
Bitcoin’in geleneksel ödeme araçlarının yerini almasının giderek daha mümkün olduğu belirtilen raporda, “Riskler değerlendirilerek, teşvik edici düzenlemeler yapılırsa, Bitcoin pazarından gelir elde etmemiz de mümkün olabilecek” denildi.
16 Nisan tarihli raporda kripto para kavramı derinlemesine incelenerek endişeler de ifade edildi.
“Bitcoin ve alt coinlerin alternatif para birimine karşılık gelmesi ve herhangi bir otoriteye bağlı olmaması, kara para aklanması ve yasadışı işlemlerde kullanılması gibi eleştirileri beraberinde getirse de mevcut koşullarda dijital para olgusunun varlığı bir tarihsel birikimin başarı aşaması olarak görülmekte ve bu aşamaya ayak uydurmak için çalışmalar ve düzenlemeler yapıldığı bilinmektedir.”
Bitcoin’e ayrı bir başlık açılan raporun sonuç bölümünde, Bitcoin’in getirdiği teknolojinin umut verici ve gelişmeye açık olduğu vurgulandı.
*Yatırım Tavsiyesi Değildir.
kara para nasil aklanacak, binance ye giris belli cikis belli
Nasil el atılabilir diye bahane arıyorlar türlü türlü senaryolar ama gençler ve işsizler hatırlatır