Kripto HaberleriAltcoinTÜBİTAK'dan Kripto Para Yasası Hakkında Açıklama Geldi!

TÜBİTAK’dan Kripto Para Yasası Hakkında Açıklama Geldi!

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kripto para yasası hakkında TÜBİTAK'tan açıklama geldi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Türkiye’nin Bitcoin (BTC) ve kripto para yasası 2 Temmuz günü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İlgili Haber  Türkiye’nin Bitcoin ve Kripto Para Yasası Resmi Gazetede Yayınlandı! İşte Detaylar...

Bu kripto para yasasında yer alan hükümlerin piyasayı, Türk kullanıcıları ve Türkiye’de faaliyet gösteren borsaları nasıl etkileyeceği belirsizliğini korurken SPK’nın ardından TÜBİTAK’tan da bir açıklama geldi.

İlgili Haber  Binance TR'den Kripto Para Yasasına İlişkin Açıklama Geldi!
İlgili Haber  Sıcak Gelişme: Binance Global Türkiye Pazarı İle İlgili Açıklama Yaptı!

Zira bu yasaya göre TÜBİTAK’ın da bazı görevleri var.

TBMM’de kabul edilen kripto varlıklara ilişkin kanun teklifinde TÜBİTAK’a teknik danışmanlık statüsünde önemli görevler verildiğini belirten TÜBİTAK, her türlü onay ve karar yetkisinin Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) olduğunu söyledi.

“Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edilerek yasalaştı.

Kripto varlık piyasası, hem ekonomik değeri hem de teknik derinliği olan bir konu olduğundan, yasada TÜBİTAK da kilit rol üstleniyor.

Yasa içerisinde TÜBİTAK’a beş ayrı yerde atıf yapılırken, kurumun görevleri genel olarak teknik danışmanlık statüsünde olacak ve tamamı SPK’nın talebi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Her türlü onay ve karar görevi SPK’ya verilecek.

Yasa kapsamında lisans başvurusunda bulunacak Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarının (KVHS) sahip olması gereken teknik kriterleri TÜBİTAK belirleyecek.

Platformlar, hangi kripto varlıkların listeleneceği ya da listeden çıkarılacağı konusunda kendileri hareket edecek olup, bu konuda merkezi bir otorite tarafından iyi-kötü şeklinde ayrım yapılmayacak. Bunun yerine; bir esas ve ilke belirleyecek. TÜBİTAK, söz konusu esaslar belirlenirken uyulması gereken asgari teknik kriterler konusunda görüş verebilecek.

Lisans alan KVHS’lerin denetimi bağımsız denetim firmaları tarafından yapılacak. Denetim esnasında bilgi sistemleriyle alakalı usul ve esaslar konusunda TÜBİTAK görüş iletebilecek ve SPK’nın talep etmesi durumunda denetimlere katılabilecek.

Yasa kapsamında platformlar, gelirlerinin %1’ini SPK’ya, %1’ini ise TÜBİTAK’a aktaracak.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları