Türkiye İş Bankası Blockchain Teknolojisi Sayesinde Bir İlke Daha İmza Attı!

Türkiye İş Bankası, 27 Mayıs’ta Blockchain teknolojisi ile ilk kez pilot dış ticaret finansman işlemi gerçekleştiren yerli banka olma unvanına erişti. Bu işlem Türkiye açısından bir ilk olmasıyla büyük önem arz ediyor.

Şişecam, Commerzbank, Kuraray Europe GmbH ve Türkiye İş Bankası arasında gerçekleştirilen işlem Marco Polo platformu üzerinden yapıldı.

Şirketler arasındaki işlem bilgilerini 3. taraflarla paylaşmayan ve güvenlik ve şeffaflık konularına büyük önem veren Marco Polo, Corda teknolojisini kullanıyor. Bu sayede müşterilerine özel bir gizlilik sunan Marco Polo, dış ticaret işlemlerinde Dağıtılmış Defter Teknolojisinden (DLT) yararlanıyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, konuyla ilgili şunları belirtti:

Şimdi de Blockchain teknolojisi ile ilkini gerçekleştirdiğimiz bu pilot işlemle, dış ticaret finansmanında verinin eşleşmesine dayalı, güvenilir ve daha kolay bir dönemi başlatıyoruz. Dünyanın hızla gelişen yeni teknolojik oluşumlarında yer alarak ve Blockchain teknolojisi üzerinden uluslararası ticaretin ve tedarik zincirlerinin finansmanına yönelik ürünler geliştirerek müşterilerimize yepyeni deneyimler sunmayı hedefliyoruz.

Bu, Banka’nın Blockchain teknolojisinden ilk yararlanışı değil. Banka, 30 Mart’ta dünyanın önde gelen Blockchain platformlarından R3’ün Corda platformuna üye olmuş ve bu girişim sayesinde R3 Blockchain Birliği’ne katılan ilk Türk bankası olmayı başarmıştı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!