111 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından Yıldız Teknik Üniversitesi, Türk eğitim tarihinde bir ilke imza attı.
Dijitalleşme, Ar-ge ve sürdürülebilirlik üzerine çalışmalar yürüten üniversite, metaverse evreninde sanal bir kampüs tasarladı.
Starverse olarak adlandırılan metaverse kampüsü 5 farklı sanal evrene bölündü. Metaverse alanları; Eğitim, Teknopark, Eğlence, Etkinlik ve Araştırma gezegenleri olarak adlandırıldı. Diğer gezegenler için çalışmalar devam ederken, Eğitim gezegeni dün faaliyete geçti.
Sanal kampüs konseptiyle tasarlanan metaverse evreninde, okul bünyesinde bulunan bir çok bina tanıtıldı. Metaverse kampüs; okulun geçmişine dair bir müze, kütüphane ve çeşitli sosyalleşme alanları barındırıyor. Kampüs gezisinde, okulun 111. yılı için hazırlanan NFT’ler de sergilendi.
Öğrenciler, dün saat 14.00’da Eğitim gezegeni üzerinde ilk dersi işledi.
Metaverse Kampüste İlk Ders!
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, metaverse evreni üzerindeki ilk dersin anlatıcısı oldu. Yılmaz, “İnovasyon ve Girişimcilik” adlı derse katılım sağlayan öğrencilere inovasyon ve girişimciliğe dair temel bilgileri anlattı.
Rektör Yılmaz, metaverse kampüsüne ve kurumun gelecek planlarına dair şu sözleri söyledi:
“Yıldız Teknik Üniversitesi, eğitim teknolojileri alanında öncü olmaya devam ediyor. Bugün ise Metaverse ortamına taşıdığımız üniversitemizde ilk deneme dersimizi yapacağız. Bir tarihe tanıklık ediyoruz.”
Haberin yazarı ve bir Yıldız öğrencisi olarak, metaverse evreninde işlenen ilk üniversite dersine katılma şansım oldu. Ders bir sanal evrende işlense de, okulumuzun hazırladığı metaverse evreninin gerçek kampüsten pek de bir farkı yoktu.
Metaverse’i sadece token fiyatları konuşmak dar bir bakış açısı. Sanal evren, başta eğitim, kamu hizmetleri ve sosyal medya olmak üzere bir çok alanda çığır açabilir.