Türkiye’den Garanti BBVA tarafından işletilen kripto saklama platformu Garanti BBVA Kripto, geleneksel bankacılık ve dijital varlıkların entegrasyonunda önemli bir adım atarak halka kripto alım satım hizmetleri sunmaya hazırlanıyor.
Garanti BBVA, Kripto Ticareti Hizmetleri Sunarak Avrupa Bankaları Tarafından Daha Geniş Çapta Benimseneceğinin Sinyalini Verdi
Bu gelişme, Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yönetmeliği Avrupa Birliği genelinde tam olarak yürürlüğe girerken, Avrupa finans kurumları arasında kripto para hizmetlerinin giderek daha fazla benimsendiğini vurguluyor.
BBVA’nın Kripto Hedefleri
İspanyol bankacılık devi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’nın (BBVA) çoğunluk hissesine sahip olduğu Türkiye’nin beşinci büyük bankası Garanti BBVA, işlem yürütme merkezi olarak hizmet vermek üzere İspanyol kripto borsası Bit2Me ile ortaklık kurdu.
Kripto alım satım hizmetleri 2024’ün başından beri pilot aşamada sunulurken, bu hizmetleri halka açma hamlesi BBVA’nın daha geniş kripto stratejisini yansıtıyor.
2023’te 857 milyar dolarlık varlığa sahip olan BBVA, kripto sektöründe yeni değil. Banka, tekliflerini ölçeklendirmeden önce test etmek için Türkiye’nin nispeten elverişli düzenleyici ortamından yararlandı.
Artık MiCA’nın yürürlüğe girmesiyle BBVA ve diğer Avrupa bankaları, AB müşterilerine bitcoin (BTC), ether (ETH) ve diğer kripto para birimleriyle ilgili hizmetler sunmak için yerel düzenleyici onayı alabilirler.
Avrupa Bankacılığında Daha Geniş Bir Eğilim
Bit2Me’nin Satış Direktörü Abel Peña’ya göre BBVA’nın hamlesi daha büyük bir trendin parçası. Peña, verdiği bir röportajda, “2025 yılında, Avrupa genelinde birçok bankanın kullanıcılarına kripto spot ticareti sunduğunu göreceğiz” dedi.
Bit2Me’nin dünya çapında 50’den fazla finans kuruluşuyla görüşmelerde bulunduğunu ve bunların çoğunun 2025’in başlarında kripto hizmetleri başlatmasının beklendiğini kaydetti.
*Yatırım tavsiyesi değildir.